Posted by: jennypetersson | 21 June, 2010

Etapp 2 avklarad – Vätternrundan

Då var Vätternrundan avklarad, starten gick kl 02,46 i ett kallt, mörkt och regnigt Motala, det kändes helt absurt att starta mitt i natten och det var väldigt svårt att sova innan loppet. Lyckades få till ca 3 och en halv timmes sömn innan det var dags för omklädning och avfärd till start.

Under i stort sett hela loppet regnade det och var riktigt kallt, är ett under att jag inte blivit sjuk! Innan Gränna fick Glenn punktering, och det visade sig att vi köpt fel innerslang för hans däck, så när vi kom till stoppet strax efter Gränna fick vi köa för att få verkstadshjälp. Dessutom var det kallt och blåsigt så vi frös ganska rejält. I Hjo var det dock värst, då hade det regnat i stort sett konstant sedan Jönköping och det var dags för matstopp. Precis när vi är klara öppnar sig himlen och regnet vräker ner, inte jätteroligt att sätta sig på cykeln då kan jag säga..

Men sedan blev vädret bättre och de sista 7 milen var det uppehåll och vi hade dessutom ett riktigt bra tempo! Det var dock väldigt jobbiga sista tre mil då det var mycket uppförbackar och det kändes som om om aldrig ville ta slut. Men allt har ett slut, så även Vätternrundan, kl 15,42 var vi i mål i Motala och lättnaden var total! Duschen efteråt var underbar, däremot var kroppen lite sliten.. =)

Om tre veckor är det dags för Vansbro-simningen, håller tummarna för att det är bra väder och varmt i vattnet!

Såhär pigg ser man ut efter 30 mil på en cykel..


Responses

  1. Grattis till avklarad vätternrunda! bra jobbat.

    Hittade din blogg via FB och läser emellanåt. KUL!

    Lite tips som Åke använde sig av inför vansbrosimningen..

    * Ha de kläder du ska ha på dig och lägg dig i en sjö nånstans, bara för att känna på temperaturen, ligg i ett tag. Det är inte varmt i vattnet 🙂 men det är ju inte så långt man simmar.

    * vitt vaselin skyddar lite mot kylan om du inte har nån “heltäckande dräkt”, skönt att ha på ex. bröstet/halsen.

    Lycka till!

    Kram Malin (tidigare Holm)

    • Hej Malin!

      Tack för tipsen!! Ser inte alls fram emot simningen, är verkligen min svagaste gren i klassikern.. Va kul att Åke gjort Vansbro, gick det bra för honom? Skulle vilja veta vilken del som var värst.. =/

      Håll tummarna imorgon!

      Kramar Jenny


Leave a comment

Categories